Zöldcitromolaj - Aromax Illóolaj Webáruház

Zöldcitromolaj

Latin név: Citrus aurantifolia
Kiszerelés: 10 ml
Illat: zöldcitromra emlékeztető, friss, gyümölcsös

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő, bedörzsölő olaj és arcszesz készítéséhez

1190 Ft

Elérhetőség:

Készleten

Checkout
Cikkszám: KTILL032 Kategóriák: ,

Leírás

A Zöldcitromolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A limett illóolajat (Aetheroleum limettae) a narancsfélék családjába (Rutaceae) tartozó, India északkeleti részein, valamint Burmában és Malaysiában honos limettfa (savanyú narancs, zöldnarancs; Citrus aurantifolia, syn.: Citrus limetta, C. lima) érett terméséből rendszerint préseléssel (majd ezt követően szűréssel és centrifugálással), ritkábban vízgőz-desztillációval nyerik ki. A préseléssel kinyert illóolaj színe zöld vagy zöldessárga, illata szúrós, narancsra emlékeztető. A vízgőz-desztillációval kinyert olaj színtelen, kellemesen citromos, friss illatú. Az illóolajok részben a származási helytől, részben az előállítási módtól függően változó összetételüek, és a kinyerhető illóolaj mennyisége is változó.

Összetétel, minőség

A limettolaj legfontosabb összetevője a limonén (50-80%), mely mellett citrált. alfa-pinént, béta-terpineolt és gamma-terpinént tartalmaz kisebb, néhány %-os mennyiségben.

Felhasználás

A limett illóolaja antimikrobiális és frissítő fő hatásokkal rendelkezik, melyet elsősorban aromalámpás párologtatásra, légfrissítésre, valamint frissítő hatású fürdő- és masszázsolajok alkotórészeként használnak. Az olaj antimikrobiális és szagtalanító tulajdonságai miatt dezodorok és parfümök egyik összetevőjeként is felhasználásra kerül.
A limett terméséből kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja és nincs bőrérzékenyítő hatása. A hidegen préseléssel kinyert vagy a rosszul tárolt olajok esetében fototoxikus hatás jelentkezhet. Az előbbi erkerülése érdekében a hidegen préseléssel kinyert limett illóolajat tartalmazó kozmetikai készítmény használata után legalább 12 órát várjunk a napozással és a szoláriumozással.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Zöldcitromolaj”értékelése elsőként
Select your currency
HUF Magyar forint