Gerániumolaj

Latin név: Pelargonium graveolens
Kiszerelés: 10 ml
Illat: rózsára emlékeztető

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő, bőrápoló olaj, szájvíz, arcszesz és parfüm készítéséhez

2895 Ft

Összehasonlítás
Elérhetőség:

Készleten

Cikkszám: KTILL016 Kategóriák: ,

Leírás

A Gerániumolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A geránium illóolaját a többnyire dél-afrikai őshazájú és a gólyaorrfélék családjába tartozó (Geraniaceae) muskátli fajok (P. graveolens [L.] L’Her. ex Ait. – rózsamuskátli, P. odoratissimum Ait – citromillatú muskátli, P. radula [Cav.] L’Her. ex Ait. – cifralevelű muskátli) és hibridek virágos-leveles hajtásaiból vízgőzdesztillációval nyerik ki.

Összetétel, minőség

A különböző fajokból előállított illóolajok leggyakoribb alkotórészei a citronellol és a geraniol, illetve ezek észterei.

Felhasználás

A geránium illóolajok széleskörű antimikrobiális hatással bírnak, melynek köszönhetően gyakori alkotórészei a bőrápoló kozmetikai készítményeknek és gyakran szolgálnak parfümök illatanyagául. Más illóolajokkal együtt rovarriasztó készítmények hatóanyagaként is felhasználják.
A gerániumolaj nem toxikus, nem érzékenyítő, nem fototoxikus, ezért biztonságos a használata.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Gerániumolaj”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Select your currency
HUF Magyar forint