Citromos teafaolaj

(2 vásárlói értékelés)

Latin név: Leptospermum petersonii
Kiszerelés: 5 ml
Illat: édeskés, citromos

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, levegőfertőtlenítésre, ellazulást elősegítő aromafürdő készítéséhez, lábfürdő készítéséhez

2250 Ft

Összehasonlítás
Elérhetőség:

Készleten

Cikkszám: KTILL060 Kategóriák: ,

Leírás

A Citromos teafaolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A citromos teafa illóolajat az Ausztráliában honos és több helyütt termesztett, örökzöld citromos teafa (Leptospermum petersonii) leveleiből és leveles ágvégeiből vízgőzdesztillációval nyerik ki. Az illóolaj színe halványsárga, illata erőteljesen citromra emlékeztető, de a citromos vezető illat mögött virágos, kissé fűszeres illat érezhető.

Összetétel, minőség

Főbb összetevői: citrál A és B (45-60%), citronellál (15-35%), valamint geraniol, linalool és citronellol (mindegyik kb. 1-6%).

Felhasználás

Az illóolaj főbb hatásaiként az antibakteriális, antifungális, antivirális, rovarriasztó és nyugtatóhatásokat jelölik meg. A citromos teafa illóolajat sokféle céllal és formában lehet alkalmazni. Rovarriasztásra és levegőfertőtlenítésre aromalámpába tett vízbe cseppentve, vagy vízbe téve és alaposan összerázva, majd a légtérbe permetezve használhatjuk. Hűléses megbetegedések idején nem csak szobák, munkahelyek légterének fertőtlenítésére alkalmazhatjuk, hanem inhalálásra és fürdővízbe téve is. Láb- és körömgombásodás esetén bőr- és körömápoló olajok és lábfürdők egyik alkotórészeként érvényesíthetjük az olaj antimikrobiális tulajdonságait, a stressz oldására pedig más olajokkal együtt részben aromaterápiás masszázs, részben más illóolajokat (például narancsvirág, levendula) is tartalmazó fürdőolajok alkotórészeként, valamint a helyiségek légterébe permetezve használhatjuk. Izom- és reumás fájdalmak mérséklésére masszázs- és fürdőkészítmények, valamint bedörzsölőszerek összetevőjeként ajánlják a használatát.

Citromos teafaolaj termékről 2 értékelés

  1. katalin.szell

    Ajándékba kaptam,teljes mértékben megvoltam elégedve vele.Mindenkinek ajánlani tudom.

  2. katalin.szell

    Ajándékba kaptam,teljesen megvoltam elégedve.Mindenkinek ajánlani tudom.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Select your currency
HUF Magyar forint