Búzacsíraolaj

Latin név: Triticum aestivum
Kiszerelés: 50 ml

Javasolt alkalmazás:
száraz, érett bőr ápolására

1320 Ft

Összehasonlítás
Elérhetőség:

Készleten

Cikkszám: KTZSI002 Kategória:

Leírás

A Búzacsíraolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A búzacsíraolajat (Tritici aestivi oleum) a pázsitfűfélék családjába (Poaceae) tartozó búza (Triticum aestivum) csírájából nyerik ki, körülbelül 7-12%-os hozammal, majd a kinyerés után finomítják. A nyers olaj jellegzetes és kellemes illatú, aranysárga vagy barnássárga színű.

Összetétel, minőség

Az olaj mintegy 80-85%-át egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavak (linol-, olaj-, alfa-linolénsav) észterei adják, melyek mellett a telítetlen palmitinsav észtere is figyelmet érdemlő mennyiségben (5-10%) van jelen. Az említett zsírsavak mellett E-vitaminokat (tokoferolokat) és tokotrienolokat (szintén az E-vitaminok családjába tartozó anyagok) is tartalmaz. A finomított búzacsíraolaj (Tritici aestivi oleum raffinatum) hivatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben.

Felhasználás

A búzacsíraolaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek gyógyulását elősegítő hatású olaj.Használatával csökkenthető egyes, linolsav hiány okozta bőrbetegségek (pl. ekcémásbőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, ezért gyakori összetétele a kozmetikai krémeknek és testápolóknak. Alapolajokhoz és kozmetikai készítményekhez rendszerint 5-15%-nyit tesznek belőle.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Búzacsíraolaj”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.