Întrebări frecvente - Aromax Illóolaj Webáruház

Întrebări frecvente

Vásárlóink részéről gyakran felvetődő kérdés, hogy olajaink belsőleg alkalmazhatók-e. Válaszunk rendszeresen az, hogy nem ajánljuk és nem is ajánlhatjuk belsőleges fogyasztásukat, hiszen azok kozmetikumként kerülnek forgalomba. Számos illóolajunk gyógyszerkönyvi minőségű, de a gyógyszerkönyvi minőség megléte önmagában nem jelent és nem is jelenthet gyógyszerként történő használatra vonatkozó ajánlást. Az illóolajok koncentrált „hatóanyagok”, melyeknek ajánlott napi adagja a csak orvosi rendeletre és kis adagban használható növényi készítmények (pl. nadragulya gyökérkivonat, ópium por) adagjaival egyezik meg, így használatuk különös figyelmet igényel, ezért sem ajánljuk az öngyógyításban történő belsőleges alkalmazásukat.

A finn szaunához hasonló felépítésű infraszaunában az illóolajat vagy az illóolaj keveréket egy tálkában lévő vízbe ajánlatos cseppenteni, majd a tálkát valamilyen módon a szauna falához rögzíteni. A felhasznált illóolaj mennyisége a szauna méretétől és a szaunázó(k) “illatérzékenységétől” függ. Az “adagolást” érdemes 1-3 cseppel kezdeni, és ha ez a mennyiség nem elegendő, akkor néhány cseppel növelhető az adag, figyelembe véve, hogy kis légtérben könnyen kellemetlenné válhat a tartózkodás, ha magas a légtér illóolaj koncentrációja, ami egyben emellett fejfájást is okozhat.

Szállítási költségek (Magyarország területén belül)

0 – 4 999 Ft bruttó rendelési érték esetén 899 Ft,
5 000-9 999 Ft bruttó rendelési érték esetén 599 Ft,
10 000 Ft bruttó rendelési érték fölött a kiszállítás díjtalan.

rózsaolajat ajánljuk párologtatni. Az aromaterápiában széles körben alkalmazott rózsaolajat (ill. rózsaolajat tartalmazó készítményeket) akut és krónikus bronchitis, asthma, tuberculosis, dermatózisok, atóniás fekélyek, rosacea, herpeszek, fogínygyulladás (gingivitis), afta, valamint zárt baleseti sérülések kezelésére, illetve szorongások oldására használják.

A virtuális pontszámlán jóváírt, aktív pontokat a vásárlók következő vásárlásaik során beválthatják. A pontok jelenlegi árfolyama: 1 pont=1 Ft árengedmény, vagyis minden egyes beváltott pont 1 Ft-tal csökkenti a fizetendő végösszeget.

A gólyaorrfélék családjába (Geraniaceae) tartozó muskátli fajokból (Pelargonium) kinyert illóolaj gerániumolaj néven kerül forgalomba. A számos muskátlifaj közül leggyakrabban a rózsamuskátlit (Pelargonium graveolens) termesztik illóolaj kinyerés céljából.

Az adott boltban érdemes az eladónak jelezni, hiszen ő tud rendelni a termékből.

Webshopon keresztül is tudsz rendelni, viszont ezt a boltban nem tudod átvenni, futárral küldjük ki egy általad megadott címre.

Illó- és zsíros olajaink esetén meglehetősen változatos a minőség-megőrzési idő, adott olajfajta tulajdonságaitól függően változik. Zsíros olajoknál ez általában a gyártástól számított 8-15 hónap, illóolajoknál 12-24 hónap. Különösen érzékeny olajok esetében előfordulhat ezeknél kisebb minőség-megőrzési idő, nagyon stabil olajoknál pedig ezt meghaladó lejárat is.

Select your currency
HUF Forint unguresc
EUR Euro