Muskotályzsályaolaj - Aromax Illóolaj Webáruház

Muskotályzsályaolaj

Latin név: Salvia sclarea
Kiszerelés: 10 ml
Illat: fűszeres, muskotályos borra emlékeztető

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra-kellemesen nyugtat, ellazulást elősegítő aromafürdő, valamint testápoló olaj készítéséhez

1590 Ft

Elérhetőség:

Készleten

Checkout
Cikkszám: KTILL022 Kategóriák: ,

Leírás

A Muskotályzsályaolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A muskotályzsálya illóolajat (Aetheroleum salviae sclareae) az ajakosvirágúak családjába (Lamiaceae) tartozó muskotályzsálya (Salvia sclarea) virágzó hajtásaiból vízgőz-desztillációvalnyerik ki, viszonylag alacsony, 0,2-1%-os hozammal. Az illóolaj rendszerint világossárga vagy sárga színű, illata fűszeres, muskotályos borra emlékeztető.

Összetétel, minőség

Az olaj főbb alkotórészei a levendula illóolajában is fő alkotórészként előforduló linalool (10-25%) és a linalil-acetát (50-75%).

Felhasználás

A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos muskotályzsálya illóolaja antimikrobiális, nyugtató – idegrendszeri tonizáló, ösztrogénhormon-szerű és értonizáló főbb hatásokkal rendelkezik. Hazánkban terápiás alkalmazásának jelentősége jóval kisebb, mint a kozmetikai felhasználásé (főként különböző illatkompozíciók és bőrápoló kozmetikai termékek készítéséhez használják fel). Alkalmazásának néhány ismertebb területe a menstruáció elmaradása, rendszertelen menstruáció, menopausa előtti időszak, feszültségoldás, genitális fertőzések, mely panaszok kezelésére részben belsőleg adagolandó összetett készítmények, részben pedig belégzésre szánt illóolajkeverékek és masszázsolajok alkotórészeként kerül felhasználásra. A muskotályzsálya illóolaj nem toxikus, nagyon enyhén irritáló, nem érzékenyítő, nem fototoxikus.

Muskotályzsályaolaj termékről 1 értékelés

Még nincsenek értékelések.

“Muskotályzsályaolaj”értékelése elsőként
Select your currency
HUF Magyar forint