Klementinolaj - Aromax Illóolaj Webáruház

Klementinolaj

Latin név: Citrus reticulata var. clementina
Kiszerelés: 10 ml
Illat: édeskés, mandarinra és narancsra emlékeztető

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, légfrissítésre, arcgőzölésre, aromafürdő készítéséhez, testápolásra, bőrillatosításra

3,03

Elérhetőség:

Készleten

Checkout
Cikkszám: KTILL030 Kategóriák: ,

Leírás

A Klementinolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A klementin illóolajat (Aetheroleum clementinae) a mandarinhoz botanikailag nagyon közel álló klementin (Citrus reticulata var. clementina, syn.: Citrus deliciosa cultivar. clementina) termésének héjából állítják elő.

Összetétel, minőség

A klementin terméshéjának illóolaja színében, illatában és összetételében egyaránt hasonlít a mandarin terméshéj-olajhoz.

Felhasználás

A klementin illóolaja a legerőteljesebb nyugtató és szorongásoldó hatású illóolajok közé tartozik, de a limonénnek köszönhetően kifejezett antimikrobiális tulajdonsága is van. A klementin terméshéjából kinyert olajat feszültség és idegesség okozta álmatlanság, szorongás, illetve fokozott izgatottság megszüntetésére aromalámpás párologtás, nyugtató hatású testápoló masszázsolajok,fürdő- és szaunakészítmények formájában alkalmazzák. Az illóolajat illatösszetevőként és szagtalanító (dezodoráló) alkotórészként hasznosítják különféle kozmetikai készítményekben, illetve parfümökben.
A klementinből kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja, nincs bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Klementinolaj”értékelése elsőként
Select your currency
EUR euró (€)