Kajeputolaj - Aromax Illóolaj Webáruház

Kajeputolaj

(1 vásárlói értékelés)

Latin név: Melaleuca leucodendron
Kiszerelés: 10 ml
Illat: eukaliptuszra emlékeztető

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdőhöz, bedörzsölő olaj és szájvíz készítésére

1250 Ft

Elérhetőség:

Készleten

Checkout
Cikkszám: KTILL006 Kategóriák: ,

Leírás

A Kajeputolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A kajeput illóolajat (Aetheroleum kajeputi) a mirtuszfélék családjába (Myrtaceae) tartozó ezüstös kajeputfa vagy ezüstös hangamirtusz (Melaleuca leucadendron) friss leveleiből vagy leveles ágvégeiből vízgőz-desztillációval állítják elő 1,5-2,5%-os hozammal. Az illóolaj szintelen, sárgás vagy sárgászöld színű, illata kámforos, gyógyszeres és az eukaliptusz illóolajára emlékeztet.

Összetétel, minőség

Az illóolaj fontosabb alkotórészei az eukaliptol vagy 1,8 cineol (50-70%), a terpineol (5-15%), valamint az α- és a β-pinén.

Felhasználás

A kajeput illóolaj fontosabb gyógyhatásaiként az antimikrobiális, a gyulladás- és fájdalomcsillapító, valamint a nyákoldó és rovarriasztó hatások emelhetők ki.
Az illóolajat leggyakrabban lég- és húgyúti gyulladások, izom- és izületi fájdalmak kezelésére, afejfájás erősségének mérséklésére, illetve rovarok távoltartására használják inhalálószerek, szaunaolajok, légzéskönnyítő mellkasi krémek, bedörzsölőszerek, masszázs- és fürdőolajok, valamint rovarriasztó sprayk és stiftek alkotórészeként. Aromalámpából elpárologtatva a lakószobák és munkahelyek levegőjének fertőtlenítésére és frissítésére is jól használható.
A kajeput illóolaja nem toxikus, nem irritáló, a bőrt nem érzékenyti és fototoxikus hatása sincs.

Kajeputolaj termékről 1 értékelés

  1. SzPMárta (megerősített tulajdonos)

    Érdemes utánanézni, hogy mire használható. Pl. fülfájdalomra

Mondd el a véleményed

Select your currency
HUF Magyar forint