Földimogyoróolaj - Aromax Illóolaj Webáruház

Földimogyoróolaj

Latin név: Arachis hypogaea
Kiszerelés: 50 ml

Javasolt alkalmazás:
minden bőrtípus, különösen a száraz, erősen igénybe vett bőr ápolására, valamint masszázsolaj készítéséhez

1160 Ft

Elérhetőség:

Készleten

Checkout
Cikkszám: KTZSI008 Kategória:

Leírás

A Földimogyoróolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A földimogyoróolajat a pillangósok családjába (Fabaceae) tartozó földimogyoró (Arachis hypogaea L.) magvaiból (Arachidis semen) hidegen préseléssel nyerik ki, majd különféle módon (finomítással, hidrogénezéssel) kezelik. A préseléssel, ill. préseléssel és utókezeléssel előállított földimogyoróolajok (Arachidis oleum, Arachidis oleum raffinatum, Arachidis oleum hydrogenatum) hivatalosak mind az európai, mind a magyar gyógyszerkönyvben (Ph. Eur 4-5., Ph. Hg. VIII.).

Összetétel, minőség

A földimogyoróolaj fontosabb alkotórészei az olaj– és a linolsavészter, mellettük kis mennyiségbentokoferol (E-vitamin) és gyulladáscsökkentő fitoszterol is található.

Felhasználás

A földimogyoró olaj bőrtápláló, a bőr szárazságát enyhítő és a bőr rugalmasságát fokozó hatású. Valamennyi bőrtípusra használható alapolaj, melyhez az összetettebb kozmetikai és terápiáshatás elérése céljából más olajokat (pl. búzacsíra, jojoba, ligetszépemag) is hozzá szoktak adni, deekcémás bőr és halbőr jellegű elváltozások kezelésére, ill. kozmetikai készítmények vivő- és hatóanyagaként is gyakran használják. Hidrogénezett, telített zsírsavakat tartalmazó olaját (ami szilárd termék) a gyógyszertechológiában kúpok készítésénél használják.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Földimogyoróolaj”értékelése elsőként
Select your currency
HUF Magyar forint