Ciprusolaj

Latin név: Cupressus sempervirens
Kiszerelés: 10 ml
Illat: édes, balzsamos, kissé füstös

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő készítéséhez-sportolás után, bedörzsölő olaj készítéséhez a bőr rugalmasságának megőrzésére

1630 Ft

Összehasonlítás
Elérhetőség:

Készleten

Cikkszám: KTILL009 Kategóriák: ,

Leírás

A Ciprusolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A ciprus illóolajat a ciprusfafélék családjába (Cupressaceae) tartozó, a Földközi-tenger környékén elterjedt ciprusfa (Cupressus sempervirens) pikkelyleveles hajtásaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1-1,2%-os hozammal. A ciprusolaj halványsárga vagy olivazöldes színű, édeskés, fenyőkre emlékeztetően balzsamos, de kissé füstös illatú, és az olaj illatában citromos vagyámbrára emlékeztető mellékillat is felfedezhető.

Összetétel, minőség

Az illóolaj fontosabb alkotórészeiként az alfa-pinén, a delta-karén, a cedrol és a borneol említhetők meg, mely vegyületek az olaj mintegy 60-80%-át teszik ki.

Felhasználás

A ciprus illóolaja antimikrobiális, ,,légúttisztító”, bőrvörösítő, keringésfokozó és szagtalanítófőbb hatásokkal rendelkezik. A ciprusolajat légúti és mozgásszervi panaszok, illetve perifériális vérkeringési zavarok kezelésében inhaláló keverékek, szauna-, fürdő- és masszázsolaj keverékek, illetve bedörzsölőszerek alkotórészeként használhatjuk. Az olaj dezodoráló és szagtalanító hatását bőrápoló olajokban és egyéb kozmetikai készítményekben hasznosíthatjuk. A ciprusolaj a bőrt nagyon enyhén irritálja, bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása viszont nincs.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Ciprusolaj”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.