Méregtelenít, fiatalít, fogyaszt! Mi lehet az?

Miről szól a téli időszak? Sötét nappalok, amikor sehova nincs kedvünk menni, csak begubózunk a hideg ellen a meleg lakásba, és finomságokkal próbáljuk feldobni a hangulatunkat. Emellett a fagyos időben a különféle vírusok is egyre nagyobb veszélyt jelentenek, és fenyegetik az egészségünket. De van egy „orvosságunk” mindez ellen!

Sejted már mi fog átsegíteni a hideg hónapokon?

A szaunázás mindenre a megoldás! Az egyik legjobb módja, hogy a tested és a lelked jobban elviselje a telet. Kevés olyan dolog van, ami ennyi mindenre jó:

Méregtelenít

Az izzadás az egyik leghatékonyabb módszer arra, hogy a káros anyagok mihamarabb távozzanak a szervezetünkből. Mi is lehetne izzasztóbb, mint egy forró szauna, ahol pár perc után folyik rólunk a víz. Így a szaunázás remekül segíti a méregtelenítés természetes folyamatát és testünk megtisztulását.

Erősíti az immunrendszert

Mivel a szaunázás hatékonyan fokozza a fehérvérsejtek termelődését, ezért az egyik legjobb módszer, hogy erősítsük az immunrendszerünket. A fehérvérsejtek segítik a testet a vírusok és fertőzések támadásai ellen. Ha rendszeresen járunk szaunázni, akkor ez a fehérvérsejtszám megnövekedik a szervezetben, és sokkal ellenállóbbak lehetünk a betegségekkel szemben.

Csökkenti a stresszt

Kikapcsolódásra és feltöltődésre az egyik program a szauna. Ahogy fokozódik a hőmérséklet, úgy egyre inkább ellazul a testünk, és vele együtt a lelkünk. Javasoljuk, hogy mindig legyen nálad szaunaolaj, hogy az illatok hatására még kellemesebb és megnyugtatóbb legyen a szaunában töltött idő.

Fiatalít

Az évek folyamán az elhalt sejtek felhalmozódhatnak a bőrünkön, és eltömíthetik a pórusokat. A bőr ekkor veszíthet rugalmasságából. Néhány alkalom a szaunában javítja a bőr vérkeringését, amely elősegíti az új hámsejtek növekedését, a régi eltávolítását. Így felfrissül a bőrünk, üdébb lesz a megjelenésünk.

Segíti a súlycsökkenést

Tudományos mérések igazolták, hogy egy 20 perces szaunázás körülbelül 80 °C fokon, több mint 500 kalóriát eléget. Az anyagcsere ugyanolyan mértékben felgyorsul, mint egy fizikai edzés hatására, éppen ezért a szaunázás sokat segíthet a testsúly csökkentésében, és az álomalak elérésében.

Osszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Select your currency
HUF Magyar forint