Hideg időben is 100%-os tisztaságú illóolajok

Az emberiség évezredek óta használja a természet erejét, a növényekben és a növényi olajokban rejlő gyógyító összetevőket arra, hogy az egyensúlyából kibillent test és lélek gyógyulását előmozdítsa. Az illóolajok összhangot teremtenek a test, lékek és a szellem között, de jó, ha tudjuk, hogy erre csak a kiváló minőségű, terápiás célra is alkalmas olajok alkalmasak.

A természet ereje

A növények a napfény, a föld, levegő és a víz felhasználásával léteznek, ezért ezek a csodálatos esszenciákat, mondhatni, magában hordozzák a természet erejét. Hívjuk bátran segítségül a természetes illóolajokat, amiknek az őszi-téli hónapokban különösen nagy hasznát vehetjük.

Hűvös időben is 

Az őszi, hideg időben gyakrabban kerülnek elő az illóolajok. Szívesebben töltjük az estéket a meleg szobában, amiben könnyen meghitt és kellemes hangulatot teremthetünk egy-egy jól megválasztott illóolaj párologtatásával.

Sajnos az ősz megfázásokkal is támad. Szerencsére az illóolajok a megfázásos tünetek enyhítése, a nyugodt alvás és a könnyebb légzés mellett a bőrünk selymességének megóvásáról is gondoskodnak, sőt, ezeken túl a természetes fertőtlenítő, nyugtató, stressz oldó és feltöltő hatásukra is számíthatunk. A megfázásos időszakban aromás fürdőnek is áldásos hatása van.

Relaxálás

Nincs is melengetőbb dolog a hideg napokon, mint egy jó forró fürdő. Az esti órákban, különösen elalvás előtt ellazít, átmelegít, megnyugtatja és a testet-lelket. A tökéletes relaxáció eléréséhez fürdőzés közben hallgass kellemesen zenét, amit hangulatvilágítással, gyertyafénnyel is fokozhatsz. Vannak már olyan fény és hangterápiás diffúzorok, amikkel nemcsak az értékes olajokat párologtathatod, de a zenéről és a hangulatvilágításról is gondoskodhatsz. A teljes ellazulás érdekében a fürdővízhez adj 100%-os tisztaságú, levendula, narancs, vagy geránium olajat.

Megfázás

Az év ezen időszakában mindig sokan küzdenek megfázással.  Az orrdugulás és az egyéb felső-légúti betegedés esetében megkönnyítjük a szervezet dolgát, ha otthonunkban folyamatosan használjuk az antibakteriális illóolajokat. Párologtathatjuk kerámia edényből gyertya segítségével vagy diffúzor használatával. A fenyő, a borsmenta, a levendula az eukaliptusz illóolaj például megkönnyítik a légzést és fertőtlenítenek is. Hogyan használjuk? Cseppentsünk 2-3 cseppet a diffúzorba és hagyjuk, hogy a szoba megteljen a kellemes, gyógyító illatokkal. Ha fokozni szeretnénk a hatást, vagy szeretnénk gyorsabban kiheverni a megfázást, akkor ezekből keverjünk pár csepp bázisolajhoz és elalvás előtt masszírozzuk be mellkasunkat és a hátunkat vele. Ha így járunk el, a gyógyító illóolajok az éjszaka alatt is kifejthetik jótékony hatásukat.

Bőrünk védelme

A hideg beköszöntével te is biztosan észrevetted, hogy az ajkad, a bőröd kiszárad, tapintása érdes lesz, sőt kipirosodhat és érzékennyé is válhat. Az olajok használata a legkiválóbb módja, annak, hogy a bőrünk puha és rugalmas maradjon a hűvös időszakban is: megelőzik a bőr kiszáradását és regenerálják a már károsodott igénybe vett bőrfelületet.  Esténként, fürdés után masszírozzunk kedvenc bázisolajunkból néhány cseppet az arc és a nyak környékére, és máris gondoskodtunk a bőrünk természetes szépségéről.

Tipp: az Aromax termékei között megtalálod azokat a természetes összetevőjű kozmetikumokat, ami megvédik a bőröd a kiszáradástól.

 

 

Osszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Select your currency
HUF Magyar forint