Szantálfaolaj (nyugat-indiai)

Értékelés 4.00 az 5-ből, 1 értékelés alapján
(1 vásárlói értékelés)

Latin név: Amyris balsamifera
Kiszerelés: 10 ml
Illat: száradó fára emlékeztető, keleties

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra-érzéki hangulatot teremt, parfümolaj és testápoló olaj készítéséhez

1450 Ft

Összehasonlítás
Elérhetőség:

Készleten

Cikkszám: KTILL057 Kategória:

Leírás

A Szantálfaolajról (nyugat-indiai) bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A nyugat-indiai szantálfa (Amyris balsamifera) a szantálfaként ismert kelet-indiai szantálfával (Santalum album) ellentétben Földünk nyugati féltekéjén, Közép-Amerikában, Haitin honos, de Haitin kívül több trópusi országban (Jamaica, Dominikai Köztársaság, Venezuela) is termesztik. A halványsárga, viszkózus, enyhén fás és balzsamos illatú illóolaját az összeaprított fakéregből és gallyakból vízgőz-desztillációval állítják elő.

Összetétel, minőség

A nyugat-indiai szantálfa illóolajának összetevői között más vegyületeket találunk, mint a kelet-indiai szantálfa olajában. Legnagyobb mennyiségben (cca. 80%-ban) különféle szeszkviterpén-alkoholok (elemol, eudesmol, valerianol, kadinol, balsamiol) fordulnak benne elő.

Felhasználás

Főbb hatásai: antimikrobiális, nyugtató és a lelkiállapotot, hangulatot kiegyensúlyozó. Az amyris-olajat a kozmetikai iparban elsősorban illatfixálóként és parfümök összetevőjeként használják szappanok és parfümök előállításához.

Szantálfaolaj (nyugat-indiai) termékről 1 értékelés

  1. Értékelés: 4 / 5

    Berk

    Mikor boltban vásároltam, nem lehetett megszagolni, így csak a neve alapján választottam. Kicsit spirituális beállítottságú vagyok, így gondoltam ha már India, és ha már ennyi az ára (kicsit drágább volt ahol vettem), akkor csak is jó lehet. 😀 Tömény faág illat alkoholba keverve enyhén édeskés aromával. Meditáláshoz, vagy az üres szobaszag felturbózására nekem kiváló. Sajnos párom utálja, a sablonos illatok jobban bejönnek neki (jázmin, levendula, kamilla stb.), ezért nem nagyon tudom kihasználni. Ha viszonyíthatnék sok más illathoz, inkább 3 csillagot adnék rá, de művészien elmerengek eme nem szintetikus olajban, akkor 5 csillagot is adhatnék rá. Ezért lett ebből 4 csillag.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × négy =

Iratkozz fel hírlevelünkre!


És azonnal a Tiéd lesz egy

10 %-os kedvezmény,

amelyet akár most is felhasználhatsz.*

*A kedvezmény az akciós termékekre nem vonatkozik