fbpx

Rózsaolaj

Latin név: Rosa damascena
Kiszerelés: 1 ml
Illat: rózsára emlékeztető

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, ellazulást elősegítő aromafürdő készítéséhez, arcborogatáshoz (zsíros, pattanásos bőrre), testápoló olaj készítéséhez

3650 Ft

Összehasonlítás
Elérhetőség:

Készleten

Cikkszám: KTILL045 Kategória:

Leírás

A Rózsaolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A rózsa illóolajat a rózsafélék családjába (Rosaceae) tartozó százlevelű rózsa (Rosa centifolia L.), a damaszkuszi rózsa (Rosa damascena Mill.) és a parlagi rózsa (Rosa gallica L.) virágszirmaiból víz- vagy vízgőzdesztillációval nyerik.

Összetétel, minőség

Az említett három rózsafajból előállított illóolaj (Aetheroleum rosae) főbb alkotórészei a geraniol, a citronellol és a nerol, mely alkotórészek mennyisége és egymáshoz viszonyított aránya elsősorban a sziromdrogot szolgáltató fajtól, illetve annak kémiai változataitól, valamint a termőhelyi adottságoktól függ. Az illóolaj egyéb figyelmet érdemlő alkotóelemei a linalool, a linalil-acertát, az eugenol, a farnezol, a citronellal, valamint a gyártáskor képződő feniletilketon.

Felhasználás

A rózsaolaj fő alkotórészeinek (pl. geraniol, citronellol) bakteriosztatikus hatását Gram (+) és Gram (-) baktériumokkal szemben egyaránt igazolták, és több kísérletben is beszámoltak a nyugtató, ellazulást elősegítő hatásáról is. Az aromaterápiában széles körben alkalmazott rózsaolajat (ill. rózsaolajat tartalmazó készítményeket) akut és krónikus bronchitis, asthma, tuberculosis, dermatózisok, atóniás fekélyek, rosacea, herpeszek, fogínygyulladás (gingivitis), afta, valamint zárt baleseti sérülések kezelésére, illetve szorongások oldására használják. A rózsasziromból készült kivonatokat és illóolajat elsősorban a fertőtlenítő, illetve összehúzó hatásaik miatt arc- és szemlemosó vizekben, illetve kozmetikai krémek előállításához is felhasználják. A rózsaolaj nem toxikus, nagyon enyhén irritáló, nem érzékenyítő, nem fototoxikus.

Rózsaolaj termékről 1 értékelés

Még nincsenek értékelések.

“Rózsaolaj”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × kettő =

Iratkozz fel hírlevelünkre!


És azonnal a Tiéd lesz egy

10 %-os kedvezmény,

amelyet akár most is felhasználhatsz.*

*A kedvezmény az akciós termékekre nem vonatkozik