fbpx

Makadámdióolaj

Latin név: Macadamia ternifolia
Kiszerelés: 50 ml

Javasolt alkalmazás:
száraz, érzékeny bőr ápolására

1290 Ft

Összehasonlítás
Elérhetőség:

Készleten

Cikkszám: KTZSI004 Kategória:

Leírás

A Makadámdióolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

Az Ausztráliában honos hármaslevelű makadámdió (Macadamia ternifolia) csonthéjtól megszabadított, zsíros olajban rendkívül gazdag terméséből előállított olaj (Macadamiae oleum), mely sajátos összetételének köszönhetően kiváló bőrpuhító, bőrnedvesítő és a bőrgyulladásokokozta bőrfeszülést csökkentő hatású.

Összetétel, minőség

Az olaj mintegy 80%-át két telítetlen zsírsav (illetve ezek észtere) adja, az olajsav és a palmitoleinsav. Mindkettő alkotórésze a bőrünk védelmében fontos szerepet betöltő faggyúnak. Különösen kedvező tulajdonsága, hogy az avasodás folyamatának hosszú ideig ellenáll, ezért eltarthatósága körülbelül kétszerese a többi, gyakran használt zsíros olajénak.

Felhasználás

A makadámdió olaját horzsolások és terhességi csíkok eltüntetésére, várandósok és babák bőrének ápolására, a bőr öregedési folyamatának lassítására, illetve a bőrvörösség mérséklésére alkalmas kozmetikai készítmények alkotórészeként, valamint napozószerek és dekorkozmetikumok összetevőjeként lehet eredményesen felhasználni.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Makadámdióolaj”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × négy =

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És azonnal a Tiéd lesz egy

10 %-os kedvezmény,

amelyet akár most is felhasználhatsz.*

*A kedvezmény az akciós termékekre nem vonatkozik

Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztató oldalon található információkat.