fbpx

Homoktövisolaj

Latin név: Hippophaë rhamnoides
Kiszerelés: 50 ml

Javasolt alkalmazás:
bőrápoló, bőrvédő, elsősorban fénykárosodott bőr ápolására

2050 Ft

Összehasonlítás
Elérhetőség:

Készleten

Cikkszám: KTZSI001 Kategória:

Leírás

A Homoktövisolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A homoktövis olaj (Hippophaë oleum) az ezüstfafélék családjába (Elaeagnaceae) tartozó homoktövis (Hippophaë rhamnoides L.) frissen összeroppantott terméseiből szezámmagolajjal készült olajos kivonat.

Összetétel, minőség

A növény termései zsíros olajat, karotinoidokat, flavonoidokat, C-vitamint és szerves savakat tartalmaznak.

Felhasználás

A terméseknek a különböző eredetű sebek és fekélyek gyógyulását elősegítő hatása főként a zsíroldékony karotinoid-vegyületeinek köszönhető, melyek a szezámmagolajjal történő kivonás során kerülnek az olajos kivonatba. A kivonatban az értékes karotinoid-vegyületek mellett a szezámmagolajban lévő zsírsavészterek (linol-, olaj- és alfa-linolénsav, összesen mintegy 85%-ot tesznek ki) is fontos szerepet töltenek be a bőr ápolásában, hiszen az említett zsírsavak ún. esszenciális és bőralkotó zsírsavak. A szezámmagolajjal készült olajos kivonat bőrápoló és bőrvédő olajként önmagában, vagy különféle (bőrvédő, napozó, bőr öregedési folyamatát lassító) kozmetikai készítmények alkotórészeként egyaránt használható.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Homoktövisolaj”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 3 =

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És azonnal a Tiéd lesz egy

10 %-os kedvezmény,

amelyet akár most is felhasználhatsz.*

*A kedvezmény az akciós termékekre nem vonatkozik

Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztató oldalon található információkat.