Illóolajok egyszerű felhasználási módjai

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ánizsolaj

Hogyan lesz az ánizsból illóolaj? A növény szárított magvait vízgőzzel lepárolják, így vonják ki belőle az olajat. Sok kultúrában találkozhatsz a használatával, mivel jó hatással van a szervezetre. Érdemes tudnod, hogy az ánizsolaj kis mennyiségben serkentőleg hat, nagyobb mennyiségben viszont nyugtató hatású. Meglehetősen széleskörű a felhasználási területe, ezért sokféle problémát vagy kellemetlenséget segíthet orvosolni. Rögtön az elején kiemelnénk, hogy az ánizsolaj antimikrobális, ami azt jelenti, hogy képes elpusztítani vagy inaktiválni a baktériumokat, gombákat és vírusokat. Ezenkívül nyákoldó és köptető, valamint szélhajtó, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású. Ha légzőszervi- és szájüregi megbetegedésekre akarsz gyógyírt vagy az emésztőszervi panaszaidat akarod enyhíteni, akkor ezt ajánljuk neked. A hölgyek körében kedvelt, mivel segít enyhíteni a menstruációs zavarokat. Használd párologtatásra; ápold vele a fogaidat és szájüregedet,  illetve szájvíz készítésre, és körömápolásra is alkalmas.

Citromos teafaolaj

Ez a halványsárga színű, erőteljesen citrom illatra emlékeztető olaj hatékony a baktériumok, gombák és vírusok elpusztításában. Amikor jönnek a hűvösebb napok, vagy egyszerűen csak legyengült az immunrendszered és meghűlsz, akkor a légtér fertőtlenítésére kiválóan alkalmazható. Inhalálj vele, vagy akár a fürdővízbe téve is nagyon hasznos. Láb- és körömgomba probléma esetén keverd hozzá a bőr- és körömápoló olajokhoz. Ha pedig lábfürdőt veszel, tegyél belőle a vízbe és segíthet megszüntetni a problémákat. Enyhíteni tudod vele a stresszt, ha más olajokkal együtt használod, és így együtt kiváló egy aromaterápiás masszázshoz. Az izom- és reumás fájdalmak bármelyik korosztályt érinthetik. Egy kellemes kezelési lehetőség erre, ha a masszázs- és fürdőkészítményekhez, valamint bedörzsőlőszerekhez adod hozzá a citromos teafaolajat.  És végül még egy jó hír: távol tarthatod a kellemetlenkedő rovarokat, ha aromalámpába tett vízbe csepegtetsz belőle, vagy egyszerűen vízhez kevered és egy alapos összerázás után a légtérbe permetezed.

Grapefruitolaj

A zöldessárga színű, narancs illatra emlékeztető grapefruit illóolajat a grapefruit terméshéjából nyerik ki. Fertőtlenítő illetve vírus-, baktérium-, és gombaölő hatásairól ismerjük, ezért ajánljuk meghűlés okozta tüneteid enyhítésére. Elősegíti a bőr alatti szövetek vérellátását és a nyirokkeringést. Természetes nyugtató szer, aminek köszönhetően használhatod szorongások oldására olyan módon, hogy aromalámpa vizébe cseppented vagy levegőben porlasztod. Nehézlégzés esetén, az inhaláló keverékek alkotórészeként segíti a légzésed megkönnyítését. Kozmetikai területen is kedvelt, hiszen a zsíros, pattanásos bőr ápolására és a cellulitis kezelésére ajánlatos a grapefruit illóolajat tartalmazó készítmények használata. Kellemes, frissítő illata miatt kedvelni fogod a masszázs- és fürdőolajok egyik összetevőjeként is.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Osszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.