Basket

Aromaterápia

Az Ön kosarában  0  db termék van.

Return to main

Makadámdió

Az Ausztráliában honos hármaslevelű makadámdió (Macadamia ternifolia) csonthéjtól megszabadított, zsíros olajban rendkívül gazdag terméséből előállított olaj (Macadamiae oleum), mely sajátos összetételének köszönhetően kiváló bőrpuhító, bőrnedvesítő és a bőrgyulladások okozta bőrfeszülést csökkentő hatású. Az olaj mintegy 80%-át két telítetlen zsírsav (illetve ezek észtere) adja, az olajsav és a palmitoleinsav. Mindkettő alkotórésze a bőrünk védelmében fontos szerepet betöltő faggyúnak. Különösen kedvező tulajdonsága, hogy az avasodás folyamatának hosszú ideig ellenáll, ezért eltarthatósága körülbelül kétszerese a többi, gyakran használt zsíros olajénak.
A makadámdió olaját horzsolások és terhességi csíkok eltüntetésére, várandósok és babák bőrének ápolására, a bőr öregedési folyamatának lassítására, illetve a bőrvörösség mérséklésére alkalmas kozmetikai készítmények alkotórészeként, valamint napozószerek és dekorkozmetikumok összetevőjeként lehet eredményesen felhasználni.

Return to main © 2007 Aromax Zrt. Minden jog fenntartva! Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi nyilatkozat | Gyakran ismétlődő kérdések